Αυτές θα είναι οι ειδικές κάμερες που θα φορούν ΔΙΑΣ και «Δράση»


Στους επιτελείς της ΓΑΔΑ αλλά κυρίως της Ασφάλειας παρουσίασε σήμερα ο προμηθευτής καμερών τις ειδικές κάμερες που θα φέρουν στις στολές τους οι ομάδες ΔΙΑΣ και «Δράση».

Νωρίς το πρωί ο προμηθευτής πήγε στα γραφεία της Ασφάλειας και παρουσίασε στους αστυνομικούς όλες τις τεχνικές δυνατότητες αλλά και τον τρόπο χρήσης των καμερών.

Η κάμερα θα εφαρμόζει στη στολή των αστυνομικών και θα έχει και τη δυνατότητα να δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Κατεχάκη.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. το υλικό αυτό θα φυλάσσεται και θα έχει πρόσβαση μόνο ο εισαγγελέας.

Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. θα προμηθευθεί 25 κάμερες, ενώ στόχος είναι όλοι οι αστυνομικοί των «επίμαχων» υπηρεσιών να έχουν κάμερες στην στολή τους όταν θα επιχειρούν.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι κάμερες θα έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν έως και 9 ώρες συνεχόμενα σε ανάλυση 720p, στην μπροστά τους όψη θα έχουν μια οθόνη TFT-LCD 2,8 ιντσών και το βάρος του θα είναι στα 195 γραμμάρια. Θα διαθέτουν διπλό μικρόφωνο για την καταγραφή του ήχου, ενώ θα υποστηρίζουν συνδέσεις μέσω WiFi, Blueetouth 4.2, αλλά και 4G μέσω του οποίου θα μπορούν να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τα όσα διαδραματίζονται, στο κέντρο επιχειρήσεων.

Πηγή: cnn.gr

 

Βρείτε μας στα Social Media

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Εγγραφείτε στο Youtube