Επικοινωνία Βασιλειάδη με Βορίδη για την ενίσχυση παραγωγών λαϊκών αγορών και παραγωγών κηπευτικών


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη αναφορικά με το ζήτημα της στήριξης των παραγωγών κηπευτικών της Πέλλας. Ο Υπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι μέχρι την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου θα πιστωθεί μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών λαϊκών αγορών η έκτακτη ενίσχυση 500€, για όσους είχαν ζημία από τα περιοριστικά μέτρα στην περιφέρεια που έχουν την έδρα τους και 1500€, για όσους είχαν ζημία από τα μέτρα αλλά και την απαγόρευση μετακίνησης σε άλλες περιφέρειες.

Επιπλέον, ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης των παραγωγών κηπευτικών, για το οποίο οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως από την επεξεργασία των στοιχείων τα οποία συνέλλεξε η ΔΑΟΚ Πέλλας αλλά και των στοιχείων που συνέλλεξαν φορείς, σε συνεργασία με παραγωγούς και συνεταιρισμούς, προκύπτει ξεκάθαρη ζημία για τους παραγωγούς.

Άλλωστε ο Λάκης Βασιλειάδης είχε θέσει το θέμα από τα τέλη Σεπτεμβρίου όταν έγινε δέκτης των πρώτων παραπόνων από τους παραγωγούς. Από τότε ο Βουλευτής προέβη στην κατάθεση της με Α.Π.58/05-10-2020 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης, ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν το ζήτημα και στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στις αρχές του μήνα. Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι η ενίσχυση δρομολογείται και σύντομα θα ανακοινωθεί το ύψος των ενισχύσεων για κάθε προϊόν που έχει πληγεί. Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη διαρκή κατανόηση και την αποτελεσματική ανταπόκρισή του στο ζήτημα.

Βρείτε μας στα Social Media

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Εγγραφείτε στο Youtube