Καρασμάνης: Με το νόμο Χατζηδάκη αίρονται οι αδικίες για χιλιάδες αγρότες ιδιοκτήτες γης


Στο πλαίσιο χθεσινής επικοινωνίας του με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο Γιώργος Καρασμάνης του έθεσε και δύο σημαντικά θέματα: Πρώτον, την αξιοποίηση του Μέτρου 8 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προϋπολογισμού 226 εκατομμυρίων που εκπονήθηκε επί υπουργίας Καρασμάνη και αφορά επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητα των δασών μας – θέμα για το οποίο τον είχε ενημερώσει από το φθινόπωρο του 2019. Και δεύτερον, την άρση των αδικιών σε βάρος ιδιοκτητών αγροτικής γης, με την ευκαιρία της ψήφισης του κυβερνητικού Νομοσχεδίου για το Περιβάλλον.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό ότι το Μέτρο 8 με τα υπομέτρα 8,3 και 8,4 έχουν προκηρυχθεί μετά από 5 χρόνια που η προηγούμενη Κυβέρνηση τα είχε αφήσει να ¨αραχνιάζουν¨ στα Ταμεία των Βρυξελλών. Πρόκειται για ένα μέτρο – ανάσα για τις τοπικές κοινωνίες και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε δασεργάτες – υλοτόμους.

Για το δεύτερο θέμα, ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχάρη τον Υπουργό, καθώς με το ψηφισθέν Νομοσχέδιο για το Περιβάλλον, έδωσε επιτέλους λύση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτικής γης (του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας), οι οποίοι αν και είχαν αποκτήσει τα χωράφια τους από απαλλοτριώσεις, διανομές και αναδασμούς, είδαν τις περιουσίες τους να χαρακτηρίζονται ως δασικές, γεγονός που τους οδήγησε στην κατάθεση δασικών αντιρρήσεων, αλλά και στον εξαναγκασμό να αιτηθούν εξαγορά της ίδιας τους της γης.

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Καρασμάνης κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών σε εφαρμογή του Ν. 4389/2016, είχε επιδοθεί σ’ έναν συνεχή αγώνα με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Οι προσπάθειες του πρώην Υπουργού που συνεχίσθηκαν με την ανάληψη της Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, τελικά απέδωσαν καρπούς με την ψήφιση στην Βουλή του Νομοσχεδίου.
Με την ευκαιρία αυτή, πρέπει να επισημανθεί ότι ο Κωστής Χατζηδάκης έδωσε μια ακόμη απόδειξη ότι είναι εκ των Υπουργών που δίνουν λύσεις σε προβλήματα τα οποία άλλοι δημιούργησαν.

Όπως πριν από λίγους μήνες, αποκατέστησε τις κραυγαλέες αδικίες σε βάρος των δασεργατών – υλοτόμων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βρείτε μας στα Social Media

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Εγγραφείτε στο Youtube