Ομιλία του Γ. Καρασμάνη για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


Στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις ρυθμίσεις της σωφρονιστικής νομοθεσίας και τις διατάξεις για το ταμείο προνοίας των απασχολούμενων στα σώματα ασφαλείας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Καρασμάνης.

Ο πρώην Υπουργός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και στα σώματα ασφαλείας:

  • Για την αναδιοργάνωση του Ταμείου τους, για το οποίο ζήτησε να εκπροσωπούνται στο ΔΣ οι Συνοριοφύλακες και οι Ειδικοί Φρουροί.
  • Υπερθεμάτισε στο θέμα της ενίσχυσης της εκπαίδευσης των αστυνομικών, ζητώντας να καταστεί η Σχολή τους ισότιμη με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
  • Μίλησε για τον αγώνα που δίνουν στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας, όντας νυχθημερόν επί ποδός για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.
  • Ζήτησε να τους καταβληθούν άμεσα οι υπερωρίες και οι νυχτερινές βάρδιες, αλλά και να τους δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όπως και σε άλλους κλάδους.

Ακόμη:

  • Χαρακτήρισε άδικο οι αστυνομικοί να μην λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίων περιοχών. (Σημειωτέον ότι επί προεδρίας Καρασμάνη στην Επιτροπή Περιφερειών, ο Νομός μας χαρακτηρίστηκε «παραμεθόριος και προβληματικός στο σύνολό του»).
  • Υπογράμμισε ότι, μετά το τέλος της πανδημίας, το επάγγελμα του αστυνομικού θα πρέπει να χαρακτηριστεί «επικίνδυνο και ανθυγιεινό».

Δείτε το video με την ομιλία του πρώην Υπουργού:

 

 

Βρείτε μας στα Social Media

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Εγγραφείτε στο Youtube