Την καθυστέρηση των συντάξεων σε ΑΜΕΑ και ορφανά καταγγέλλει ο Γ. Καρασμάνης στη Βουλή


Την ευαισθητοποίηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επιδιώκει ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, με αφορμή την καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή σύνταξης σε άτομα με αναπηρία και ορφανά τέκνα.

Ο κύριος Καρασμάνης έκανε ειδική αναφορά στην Βουλή για σοβαρό πρόβλημα  στις διαδικασίες  μεταβίβασης της σύναξης λόγω θανάτου των γονέων, σε αμφιτερόπλευρα ορφανά τέκνα, τα οποία ως Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και με πολύ υψηλό ποσοστό αναπηρίας, είναι ανίκανα για οποιαδήποτε εργασία και συνεπώς στερούνται παντελώς πόρων επιβίωσης.

Πάτημα για την αναφορά στάθηκε μια συγκεκριμένε περίπτωση ΑΜΕΑ ορφανού και από τους δύο γονείς και με ποσοστό αναπηρίας 83%. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ του Νομού Πέλλας, σύμφωνα με τον Βουλευτή, ολοκλήρωσαν τους ελέγχους άμεσα, αλλά, η απονομή της σύνταξης καθυστερεί δύο χρόνια μέχρι τώρα. Μάλιστα δεν προβλέπεται να υπάρξει λύση συντόμως, καθότι η δικαιολογία που προβάλλεται, είναι ότι «ακόμη δεν έχει ανοίξει στον ΕΦΚΑ η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή»

Ο Γιώργος Καρασμάνης, με την κατάθεση της αναφοράς, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της ηγεσίας του Υπουργείου, ώστε να μπει τέλος στην κοινωνικά απαράδεκτη καθυστέρηση και οι δικαιούχοι αναξιοπαθούντες πολίτες να εισπράττουν άμεσα τη σύνταξή τους, για μια αξιοπρεπή επιβίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βρείτε μας στα Social Media

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Εγγραφείτε στο Youtube