Ξεκίνησαν εργασίες για την υποδοχή μεταναστών στον Μακρύγιαλο Πιερίας


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Μακεδονία», εταιρία διαχείρισης ακινήτων, έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα εργασίες συντήρησης στο κτίριο που μέχρι το 2014 στεγαζόταν το Οικοτροφείο της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας «Ευφροσύνη» στον Μακρύγιαλο Πιερίας, με σκοπό την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και τοποθέτηση γυψοσανίδων, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζονται να συγκροτήσουν επιτροπή διαμαρτυρίας.

Το κτίριο δυναμικότητας 42 δωματίων, λειτούργησε μέχρι το 2014 ως Οικοτροφείο της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και από τότε έως σήμερα παραμένει κλειστό. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, παραχώρησε για τρία χρόνια την διαχείρισή του σε ιδιωτική εταιρία που καταβάλλει ενοίκιο.

«Έχω δει από μακριά ότι υπάρχει κινητικότητα και περιμένω να έχω επίσημη πληροφόρηση. Το συγκεκριμένα κτίριο ήταν παλιό ξενοδοχείο και στη συνέχεια λειτούργησε ως κέντρο αποκατάστασης για ψυχικά ασθενείς. Εδώ και κάποια χρόνια παραμένει άδειο», δηλώνει στο makthes.gr o δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους στο ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών και ετοιμάζουν επιτροπή διαμαρτυρίας. «Βλέπουμε από την περασμένη εβδομάδα εργάτες στις εγκαταστάσεις και κινητοποιούμαστε. Ανησυχούμε γιατί βλέπουμε και ακούμε διάφορα. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μας ωφελήσει μια τέτοια ενέργεια», τονίζει στο makthes.gr ο πρόεδρος της κοινότητας, Παρασκευάς Αναστασιάδης.

«Η θέση μου είναι δεδομένη, ειδικότερα όταν αυτή αφορά και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που επιθυμώ για τον δήμο μου. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας στη φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχείο της Μεθώνης. Δεν το αποκλείω και σε αυτή την περίπτωση», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού.

Οι κάτοικοι του Μακρύγιαλου Πιερίας θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Κυριακή στο κτίριο του πρώην δημαρχείου προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

 

Πηγή: makthes.gr