Επιστολή με καταγγελίες του Ακρίτα Σωσάνδρας στον Δήμαρχο Αλμωπίας


Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση και με αποδέκτες τους Βουλευτές του Νομού Πέλλας, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού αλλά και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σωσάνδρας, απέστειλε ο Αθλητικός Σύλλογος του Ακρίτα Σωσάνδρας.

Στην επιστολή του συλλόγου, γίνεται λόγος για άρνηση του δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών ως προς την υλοποίηση της κατασκευής κερκίδας στο δημοτικό γήπεδο της Σωσάνδρας, καθώς όπως αναφέρουν εδώ και ενάμησι χρόνο υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλιο από το Υπουργείο Αθλητισμού.

Τέλος, ζητούν από τον Δήμαρχο να κατονομάσει τον αρμόδιο για το θέμα αυτό, καθώς το εγκεκριμένο κονδύλιο του υπουργείο κινδυνεύει να χαθεί και θα αναζητηθούν ευθύνες.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2019, είχε κατατεθεί από τη Δημοτική Αρχή του κ. Δημήτρη Μπίνου, ο φάκελος στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το Τεχνικό Δελτίο για την κατασκευή μεταλλικής κερκίδας με στέγαστρο 100 θέσεων, κόστους 80.000€.

Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή του Δ.Σ. του Ακρίτα Σωσάνδρας: 

Κύριε Δήμαρχε.

Αφορμή για την επιστολή μας  αυτή αποτελεί το γεγονός ότι ενώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αθλητισμού υπάρχει εδώ και ενάμησι έτος εγκεκριμένο κονδύλιο προκειμένου να κατασκευαστεί  κερκίδα στο δημοτικό γήπεδο της Σωσάνδρας, ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του αρνούνται πεισματικά να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα και δια ζώσης, έχουμε προβεί με ατομική μας πρωτοβουλία και έξοδα σε όλες τις ενέργειες που ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της διεκπεραίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου, της εκπόνησης αρχιτεκτονικών και στατικών μελετών καθώς και οτιδήποτε άλλου μας ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας προκειμένου να αποφορτίσουμε τον “φόρτο” εργασίας που αυτές επικαλέστηκαν. Παρόλα αυτά το έργο εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα με την αρμόδια υπηρεσία να αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε  περαιτέρω ενέργεια.

Δεδομένων όλων των παραπάνω σας απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Η μη υλοποίηση του έργου αποτελεί προσωπική πολιτική σας απόφαση ή οφείλεται αποκλειστικά στην οκνηρία και την ανικανότητα της αρμόδιας υπηρεσίας;  Σας  επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε επίκληση φόρτου εργασίας ή της πανδημίας σε αυτό το στάδιο θα την εκλάβουμε αποκλειστικά ως ένδειξη πολιτικής φαιδρότητας και εμπαιγμού από μέρους σας  δεδομένου ότι αρκεί ένας απολογισμός έργου για να τα καταρρίψει.
  2. Ο εμπαιγμός, η λοιδορία και ο δεσποτικός δημοσιοϋπαλληλικός αυταρχισμός με τον οποίον αντιμετωπίστηκαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας από διοικητικό στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας, γεγονός  για το οποίο είσαστε ήδη ενήμερος αποτελεί πάγιο και αποδεκτό από εσάς κώδικα συμπεριφοράς της δημοτικής σας αρχής απέναντι στους πολίτες – δημότες;
  3. Ποιος είναι αρμόδιος ή σε ποιόν έχει ανατεθεί η διεκπεραίωση του έργου; Σας παρακαλούμε η απάντησή σας να είναι ονομαστική δεδομένου ότι λόγω της επικείμενης απώλειας του κονδυλίου θα ακολουθήσει δια της νομικής οδού η αναζήτηση των ανάλογων αστικών ευθυνών.

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν μας απαντήσετε εγκαίρως στα ερωτήματα μας αυτό θα το εκλάβουμε ως σιωπηλή αποδοχή του αρχικού ισχυρισμού του πρώτου ερωτήματος και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του έννομου συμφέροντος του συλλόγου μας και των δημοτών της τοπικής κοινότητας του χωριού μας.

Με την ευχή το νέο έτος να είναι δημιουργικότερο από το προηγούμενο.
Το  Δ.Σ. του Ακρίτα Σωσάνδρας

 

Βρείτε μας στα Social Media

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Εγγραφείτε στο Youtube