Και η Αριδαία στο Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου (2019-2023) του ΔΕΔΔΗΕ


Το σχεδιασμό της ανακατασκευής του υποσταθμού (Υ/Σ) εντός του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Εδεσσαίου γνωστοποίησε σε απάντηση του στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γεράσιμος Θωμάς, ύστερα από κατάθεση της επιστολής του Επιμελητηρίου Πέλλας, ως αναφορά, από το Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη. 

Το γεγονός αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δοθεί δυνατότητα απορρόφησης νέας ισχύος από τους σταθμούς ΑΠΕ, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στο υφιστάμενο δίκτυο. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια περισσότεροι ενδιαφερόμενοι στην περιοχή της Αλμωπίας να μπορέσουν να επενδύσουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

Παράλληλα, στην απάντηση του προ ημερών ο Υφυπουργός επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε επικοινωνία του την περασμένη εβδομάδα με τον κύριο Σταμενίτη για αλλαγή στη σειρά εξέτασης των αιτήσεων των φωτοβολταϊκών. Επομένως, με αυτόν τρόπο δίνεται λύση στο ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που υπήρχε στα ιδιωτικά και αγροτικά φωτοβολταϊκά πάρκα. Ειδικότερα,  βάσει της ενημέρωσης που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής, η ρύθμιση θα προβλέπει μικρή προτεραιότητα, λίγων εβδομάδων, για τις ενεργειακές κοινότητες και παράλληλα κανονική ροή εξέτασης των αιτήσεων ιδιωτικών και αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βρείτε μας στα Social Media

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Εγγραφείτε στο Youtube