ΕΝΙΠ: Καταγγέλλει ελλείψεις προσωπικού και ειδών ατομικής προστασίας


Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, καταγγέλλει τις ελλείψεις προσωπικού και την συνεχιζόμενη έλλειψη ειδών και μέσων ατομικής προστασίας στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Τοπικές Μονάδες Υγείας της Πέλλας, ενώ η πανδημία βρίσκεται προ των πυλών.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ενισχύει εν μέσω πανδημίας τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Υγεία, παραχωρεί…ευγενικά την υποχρέωση της για πλήρη χρηματοδότηση και στήριξη του ΕΣΥ στα χέρια των λεγόμενων «χορηγών», «φίλων» και «ευεργετών».

Τέτοιου είδους «ευγενικές προσφορές», που πυκνώνουνε τα τελευταία χρόνια, συνδυάζονται με μειώσεις των κονδυλίων για τα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, οι οποίες στη δεκαετία 2010-2019 έφτασαν στο 50% και έφεραν την κατάσταση από το κακό στο χειρότερο. Επί της ουσίας, αποτελούν παράλληλη στήριξη στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού το απαράδεκτο καθεστώς ένδειας και περικοπών στην Υγεία που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και να μετατεθεί η ευθύνη στις τοπικές κοινωνίες. Δίνεται παράλληλα η ευκαιρία σε μεγαλοεπιχειρηματίες να βελτιώσουν την δημόσια εικόνα τους.

Με πρόσφατη απόφασή της, η κυβέρνηση διπλασιάζει την αποζημίωση που παίρνουν οι κλινικάρχες για τη διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινών στον ΕΟΠΥΥ. Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν «ενοίκιο» πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα! Ταυτόχρονα, δίνει 30.000.000 ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό, ενώ την ίδια στιγμή δίνει μόλις 75 εκ. έκτακτη κρατική επιχορήγηση στο σύνολο των κρατικών δομών Υγείας της χώρας.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, λόγω των χρόνιων εγκληματικών περικοπών απαιτείται:

  1. Επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό, ώστε να ενταχθούν σε έναν ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
  2. Επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
  3. Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Η διενέργεια test όταν υπάρχει ένδειξη, να γίνεται στις δημόσιες δομές Υγείας απολύτως δωρεάν.
  4. Διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
  5. Διορισμός σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βρείτε μας στα Social Media

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Εγγραφείτε στο Youtube